EL CAVA EXCUSES ECOLÒGIC

Des que vam iniciar el projecte d’Excuses a Doll hem seguit una línia de selecció de vins i caves que destaquen per tractar-se de varietats autòctones i el treball responsable a la vinya. És per aquesta raó que un dels nostres principals objectius era servir un cava ecològic als nostres clients. I ja el tenim!!

Es tracta d’un cava elaborat amb el mític trio varietal del Penedès: Xarel·lo, Macabeu i Parellada a parts iguals. La segona fermentació es realitza en ampolla a temperatura constant de 13ºC, durant 40 dies i posterior criança en rima en contacte amb les mares durant un mínim de 15 mesos, pel que es tracta d’un cava reposat que presenta una bombolla fina i molt integrada.

A la vista presenta Groc palla amb reflexes daurats. La bombolla es fina, constant i persistent. En nas destaquen els aromes de fruita blanca, especialment de poma verda i pera, que es combinen amb els aromes de fruits secs i torrats propis de la seva criança. Presenta un bon pas en boca harmònic, fresc i elegant. L’acidesa és equilibrada fet que li dona una persistència cítrica final.

Es tracta d’un cava polifacètic per prendre’s a copes com a aperitiu, per acompanyar un àpat en companyia o brindar per qualsevol festa.

No Comments

Post A Comment